Videószerkesztő kurzus

2021 tavaszi félévében a Gillemot László Szakkollégium két kurzust is szervezett. Az egyik a 16 órás videószerkesztő kurzus volt, amelyet a vírushelyzetre való tekintettel online szerveztük meg.
A kurzus 2 alkalomra bontva valósult meg, az első alkalomra április 30-án, a másodikra május 22-én került sor. Tudását dr. Zsiros László Róbert adta át nekünk, aki az online térbe kerülő kurzust nagy lelkesedéssel és odaadással tartotta meg. Tudománykommunikációs szakember, tréner, a Szertár blog alapítója.
A kurzus első alkalma során a videókészítés alapjaival, valamint sok praktikus trükkel ismerkedhettünk meg amitől igazán látványos és igényes lesz egy videó. A két alkalom között minden résztvevő elkészített egy videót tetszőleges témában, kipróbálva a tanult technikákat. A második alkalommal ezeket elemeztük ki.

Idén a Miniszterelnökség Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter Nemzeti Tehetség Programhoz benyújtott NTP-SZKOLL-20-0067 számú, a “Fémek, a világháló csapdájában” című pályázatunkra 2 264 000 Ft támogatást nyertünk. A kurzust az elnyert összegből finanszíroztuk. A 2021.01.01-től 2021.12.31-ig tartó támogatási időszakban további előadásokat, beszélgetéseket, kurzusokat szervezünk.