Projektjeink

Projektjeinket a Szakmai Alelnök felügyeli és segíti a felelősök munkáját.
Jelenleg futó projektjeinkről itt olvashatsz:

Anyagszerkezettan jegyzet készítése
Felelős: Juhász Zsombor
A szakkollégium szeretne segíteni a tananyag önálló elsajátításában, és a vizsgafelkészülésben is ezzel a jegyzettel, amelyet az Anyagtudomány és Technológia Tanszék oktatói lektorálnak majd le.

Plazmanitridáló gép építés
Felelős: Korsós Krisztián
A projekt során számos mérnöki feladatot és problémát kell megoldani. A terv az, hogy a gép minden egyes alegységét a szakkollégium tagjai építsék meg, kezdve az elektronikától, egészen a gépet befoglaló szerkezetig.

Promóciós terméktervezés, termékfejlesztés
Felelős: Prémus Karina
Szakkollégiumunk rendelkezik egy lézergravírozó készülékkel, amely fő szerepet játszik ebben a projektünkben, de folyamatban van több 3D nyomtatott termékünk tervezése és gyártása is. Ebben a projektben csak a képzelet szabhat határt.

Arculattervezés
Felelős: Veres Krisztina Eszter
A félév során szeretnénk feltámasztani a honlapunkat és új arculati elemeket tervezni és készíteni, mint pohár, póló vagy épp matrica designok készítése.

Költséghatékony hegesztett logisztikai szállítóeszköz tervezése és megépítése
Felelős: Teimer Zsombor
Az említett eszköz tervezési fázisánál tartunk, amely során egy Autocad Inventor modell létrehozása cél. Ezt követően magát a terméket is el fogjuk készíteni a félév végéig.

Orvostechnikai segédeszköz fejlesztése krónikus betegek számára
Felelős: Gábriel Bálint
A cél egy NFC chippel ellátott karkötő (esetleg termékcsalád) létrehozása, amelyen fontos egészségügyi adatok lennének tárolva, hogy a mentősök kapjanak egy kezdetleges kórképet, ha a sérült beteg nem tud beszélni. Azonban a terméket használhatják akár gyerekek is, akik, ha elvesznek és nem emlékeznek szülőjük telefonszámára.

Cikkek és élménybeszámolók
Felelős: Prémus Karina
A projekt célja, hogy érdekes olvasnivalókat készítsünk a honlapunkra meglátogatóknak a programjainkról, gyárlátogatásainkról.

Szakmai versenyszervezés
Felelős: Kirchhofer Máté
Mind az őszi, mind a tavaszi félévben van egy-egy nagy csapatversenyünk, amelyet a Műegyetem hallgatóinak rendezünk meg. Az őszi félévben kerül megszervezésre a G épület vetélkedő, ahol a G épületben tevékenykedő szakosztályokkal karöltve szervezünk egy szakmai és ügyességi vetélkedőt. Míg a tavaszi félévekben rendezzük meg az Anyagtudományi versenyt, amely egy teljes mértékben tudásalapú megmérettetés.

Mindezek mellett tagságunk aktívan kutat a Műegyetem valamely tanszéken vagy a MTA-BME Lendület Nagyteljesítményű Kompozit Fémhabok Kutatócsoportban. Eredményeiket publikálják és konferenciákon mutatják be ezeket.