Rétság a világ központjában

Rétsági gyárlátogatások élménybeszámoló, Fejér Levente (tagunk) cikke:

A szakkollégium szervezésében február 23-án lehetőségünk adódott két rétsági céghez is ellátogatnunk: a Pulzor Technology Kft.-hez és az AFT-Hungary Kft.-hez. A gyülekezés a Kármán Tódor Kollégium előtt történt, ahonnan 8 órakor bérelt midibusszal indultunk el az első állomásunk, a Pulzor felé.

Ide a vártnál kicsit korábban, fél órával előbb érkeztünk meg, de ez nem okozott problémát, sőt lehetőségünk adódott, hogy amíg várakozunk, Puskás Zsolt a cég tulajdonosa elmesélje a cég történetét. 2008 óta foglalkoznak lézeres megmunkálással, illetve a lézeres megmunkáláshoz kapcsolódó fejlesztésekkel. Amikor minden készen állt, 3 csoportra bontódtunk szét és fél órás forgóban tekinthettük meg a cég különböző részeit. Az első részben különböző lemezalakítási technológiákat ismerhettünk meg első kézből. Láthattunk CNC élhajlító gépet, illetve lemezvágó berendezéseket üzemeltetés közben, működésükről pedig egy rövid beszámolót is kaptunk a cég munkatársaitól.
A második részben már különböző lézermegmunkálási technológiákkal találkozhattunk. Kettesével, a megfelelő védőszemüveget viselve mindannyian megnézhettük a lézervágó működését, illetve itt részletesebben is megtudhattuk, hogy milyen projekteken dolgoztak az eddigiekben. A különböző gravírozási munkáktól kezdve az orvostechnológiai projektekig számos különböző feladatot kellett megoldaniuk már.
Az utolsó részben egy lézerhegesztő gépet próbálhattunk ki, ahol szintén be kellett tartanunk a munkavédelmi előírásokat, ezért a védőszemüveg használata itt is kötelező volt. Ezzel a technológiával relatíve egyszerűen nagyon szép hegesztéseket készítettünk, és aki akarta haza is vihette, amit alkotott. Látogatásunk ezen a ponton befejeződött, de a nap még nem ért véget.

A következő állomásunk az AFT volt. Ők egy, a MIM-technológiával (fémfröccsöntés) foglalkozó cég. Megérkezés után egy csoportkép erejéig is összeállt a csapat. Az épületbe belépve egy előtérbe érkeztünk, ahonnan kisebb várakozás után egy tárgyalóterembe kísértek át minket. Itt nem várt vendéglátás fogadott bennünket. Mindenféle finomsággal, kávéval és üdítőkkel kínáltak meg minket. Itt, még a gyárlátogatást megelőzően egy rövid köszöntőt kaptunk a cég ügyvezetőjétől, Kurusa Ádám Bálinttól, illetve egy prezentációt is láthattunk, melyen részletesebben is bemutatásra került a technológia. A fémfröccsöntés technológia alapvető előnye, hogy rendkívül rugalmas és sokoldalú, hiszen az alámetszéseket is tartalmazó, komplex, a forgácsolással költséghatékonyan nem elállítható alkatrészek ezzel a technológiával rendkívül jól gyárthatóak. Egyesíti a porkohászat és a műanyagfröccsöntés előnyeit. Másik nagy előnye, hogy utómunkára alig vagy egyáltalán nincs szükség. A termékelőállítás leegyszerűsítve 4 szakaszból tevődik össze:

  • Keverés: az alapanyag-keverék előállítása.
  • Fröccsöntés: a műanyagok fröccsöntéséhez hasonló, de mégis kicsit más eljárás.
  • Kötőanyag eltávolítása: frissen fröccsöntött alkatrészek még jelentős arányban tartalmaznak kötőanyagot.
  • Szinterelés: ezzel a lépéssel kapjuk meg a már méretpontos termékeket, ami akár 30-32 órát is igénybe vehet.

Az elméleti felvezető után indultunk el körbejárni a gyárat. Először a méréstechnikai labort látogattuk meg, ahol az ottani mérnökök a mindennapi munkájukról meséltek nekünk röviden, és bemutatták a különböző berendezéseiket, ezt követően pedig a keverőüzembe érkeztünk, ahol az alapanyag bekeveréséhez használt berendezéseket figyelhettük meg. Tovább haladva a fémfröccsöntő gépek következtek, melyeket működésük közben meg is csodálhattunk. Ezek majdnem teljesen automatizáltan működtetve dolgoznak nap mint nap. Mint ahogyan a gyártási folyamat, így a továbbiakban mi is a kötőanyag eltávolító részegységet néztük meg, majd a két óriási szinterelő gépet mutatták be nekünk. Ezentúl még egy utómegmunkáló részlegbe is elkísértek minket, ahol a lehetséges sorja eltávolítását, illetve a polírozást végezték. Mint az első helyszínen, itt is körülbelül 2-2,5 órát töltöttünk el összességében. Az egész gyárbemutatást az elejétől a végéig hatalmas profizmus jellemezte.

A hazautazás is a külön busszal történt, amit még egyszer kiemelnék, hiszen ez is egy nagy élményfaktor volt a nap folyamán, hogy nem a tömegközlekedésen kellett kényelmetlenkedni és mindkét helyszínre időben odaértünk.