2023 tavaszi félév összefoglaló

2023 tavaszán sem volt okunk panaszkodni, ugyanis ezt a félévet is sikerült megtöltenünk temérdek izgalmas szakmai és közösségi programmal, most felidézésképpen ezekről hoztunk rövid összefoglalókat:

A félév elején több szakkollégistánk vett részt a XXVIII. Fiatal Műszakiak Tudományos Ülésszakán, ahol publikációjukból prezentáltak a nagyközönség előtt.
Szerveztünk számos szakmai előadást is a félév során, példáué a fémfröccsöntésről (MIM), amelyről a rétsági AFT-HUNGARY KFT. szakemberei adtak számot angol előadás keretében. Ám voltak még előadásaink a műszaki kerámiákról, hajlítástechnikáról és fémnyomtatásról is.
Illetve, mint minden félévben, így idén is több workshopot rendeztünk, plazmanitridálás, fémhabok, alakemlékező fémek, lánghegesztés és lángvágás témakörökben.
Azonban, hogy ne csak a „szakmázás”-ról essen szó, a félévben több alkalommal gyűltünk össze kötetlen program keretein belül. Voltunk a félév során a Müpában, illetve voltunk közösen bárokban, ahol egy-egy ital mellett beszélgettünk, társasoztunk.
A szakmai kapcsolatteremtés és ismereteink kiterjesztésének érdekében meglátogattunk két üzemet is: a tatai Fogaskerékgyárat és a kecskeméti HILTI Szerszámgyárat is.
Ebben a félévben is izgalmas feladatokkal vártunk a Gépészkari Napokon (SLIP) vetélkedő csapatokat a szakmai napon, ahol a versenyt segítettük feladatokkal, amelyeket mind az anyagtudomány témakörében készítettünk.
Hogy segíthessünk a 2. féléves gépész hallgatóknak a félév során 3 konzultációt is tartottunk Anyagszerkezettan és anyagvizsgálat tantárgyból (a 2 darabot a ZH-k előtt és egy vizsgafelkészítőt is). Ezeken a konzultációkon alkalmanként legalább 50 fő vett részt.
A félév lezárásakor az utolsó taggyűlését követően megtartottuk első nagy GLSZ hot-dog partit. Az évzárót követően megünnepeltük azt, hogy szakkollégiumunk már 5 éves.