2022 őszi félév összefoglaló

2022 ősze szintén programokban sűrű félév volt, számos eseményt szerveztünk, most felidézésképpen ezekről hoztunk rövid összefoglalókat:

A gépész kari Gólyatáborban 3 tagunk népszerűsítette Szakkollégiumunkat érdekes feladványokkal, játékokkal. Illetve társadalmi felelősség vállalásként voltunk kerítésfestést festeni egy újbudai óvodánál és a Duna parton a Petőfi híd és a Szabadság híd között összeszedtük az elszórt szemetet.
A félév legizgalmasabb eseménye egy külföldi tanulmányi volt. A Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) egyik pályázának keretében eljutottunk a Voestalpine-hoz Linzbe. Ez Európa egyik legnagyobb vasöntödéje, illetve nyersvas és előgyártmány készítő üzeme. A szakmai kirándulás alatt megtekintettük a Bécsi Műszaki Múzeumot is. A hétvégén készült videót itt tekinthetitek meg: https://youtu.be/rBPQzG0jfhA.
A már nagy hagyományoknak örvendő Gillemot Szakmai Napot, melyet október 7-én névadónkra emlékezve megtartottuk meg, a professzor mellszobrának megkoszorúzásával nyitottuk. Ezt követően hallgattunk meg négy nagyon érdekes szakmai előadást, amelyek az anyagtudományhoz kapcsolódó ipari problémákat tártak fel.
Üzemlátogatásokból sem volt hiány, ugyanis jártunk Pécsett a Terex Cranes Hungary Kft.-nél, Aeroplex Central Europe (ACE) anyagvizsgáló laborjaiban és a szerelő hangárjaiban, Répcelakon a Linde üzemében, illetve Kaposváron a Kaposplast és a Metyx üzemeit is meglátogattuk.
A nagy népszerűségnek örvendő VIII. G épület vetélkedő is megrendezésre került Szakkollégiumunk, valamint a Hegesztési-, Alakítástechnikai-, Orvostechnika-, Szakosztályok szervezésében. A vetélkedő során a körökhöz kapcsolódó feladatokban mérettették meg magukat a résztvevők.
Továbbá szakkollégiumunk képviseltette magát a Műszaki Anyagtechnológiai Szakmai Konferencián (MASZK).
A félév lezárásaképpen decemberben, az ünnepek előtt összegyűltünk, hogy közösen kibontsuk az egymásnak adott ajándékokat, majd kötetlen csapatépítő jellegű programmal folytattuk az estét. Az ünneplést megelőzően tartottuk a félév utolsó taggyűlését.