Pécsi gyárlátogatás

Augusztus 16. és 19. között meglátogattuk Pécsett a Körber Hungária Gépgyártó, valamint a Spitzer-Silo gyárait. Ehhez nagy segítséget nyújtott a pályázati keret, melyből finanszírozni tudtuk a leutazást és a szállást a résztvevők számára.
Augusztus 16-án korán reggel indultunk vonattal a Keleti pályaudvarról, és így már délelőtt részt vehettünk az első gyárlátogatáson, amire a Körber Hungária egyedi gépgyártó üzemében került sor. Itt renget új szakmai ismeretre tehettünk szert és testközelből tapasztalhattuk meg az ipar működését. Délután pedig a szép időnek hála strandolni mehetett a csapat.
Másnap délelőtt egy újabb gyárlátogatáson vettünk részt, ezúttal a Spitzer-Silo telephelyén, ahol megtudhattuk hogyan lesz hatalmas alumínium lemezekből hegesztett tartálykocsi, ami mind szakmai szempontból, mind érdekességként nagyon sokat adott az úthoz. Délután Pécs városát fedeztük fel, este pedig meglátogattuk Villányt és részt vettünk egy borkóstolón, ahol további szakmai ismeretekkel gazdagodhattunk a hegesztett acél tartályok és tölgyfa hordók területein.
A szerdai napon szakmai programjaink nem voltak, az a nap a pihenésé volt, további városnézéssel, és állatkert látogatással töltöttük.
Az utólsó napra már csak a hazautazás maradt, délelőtt indult a vonatunk vissza Budapestre.

Idén a Miniszterelnökség Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter Nemzeti Tehetség Programhoz benyújtott NTP-SZKOLL-20-0067 számú, a “Fémek, a világháló csapdájában” című pályázatunkra 2 264 000 Ft támogatást nyertünk. A gyárlátogatást az elnyert összegből finanszíroztuk. A 2021.01.01-től 2021.12.31-ig tartó támogatási időszakban további előadásokat, beszélgetéseket, kurzusokat szervezünk.