2022 tavaszi félév összefoglaló

2022 tavasza programokkal telített félév volt, számos programot szerveztünk, most felidézésképpen ezekről hoztunk rövid összefoglalókat:

Anyagismeret és Fémek technológiája tantárgyakból vizsgakonzultációt szerveztünk az elsőéves gépész évfolyamnak tartott két alkalommal is. 
Szakkollégiumunk képviseltette magát a XXVII. Fiatal Műszakiak Tudományos Ülésszakán (FMTÜ) és a XXX. Nemzetközi Gépészeti Konferencián (OGÉT), ahol több tagunk is bemutatta kutatási eredményeit.
Számos speciális laborfoglalkozást, workshopokat is tartottunk tagjainknak a következő témákból: robothegesztés, süllyesztékes kovácsolás, fémhabok, mélyhúzás, alakemlékező ötvözetek és kerámiák.
Továbbá jelen voltunk a Gyerekegyetem+ és a SLIP szakmai nap rendezvényeken is, előbbinél, amely áprilisban került megrendezésre, a gyermekek különböző érdekes tudományos kísérletet láthattak, míg utóbbinál anyagtudományhoz kapcsolódó feladatokkal vártuk a vetélkedő csapatokat, ezekről láthattok képeket a montázs bal oldalán.
A félév során ellátogattunk még az AFT-Hungary Kft. rétsági üzemébe. Az üzemlátogatás során tagjaink a fémfröccsöntés eljárását tekinthették meg egy egész napos szakmai program keretein belül.
Végül a félév utolsó eseménye a VI. Anyagtudományi verseny volt, amelyet idén a GLSZ szervezett az Anyagtudomány és Technológia Tanszékkel együttműködve. A versenyről részletesebben itt olvashattok: https://gpk.bme.hu/hu/cikkek/655.