Busch és IGM gyárlátogatás

2019 októberében a szakkollégium tagjaival közösen elutaztunk Győrbe, ahol gyárlátogatások során betekintést nyerhettünk a térség jelentősebb cégeinek munkájába. 

Az egyik ilyen cég a Busch-Hungária Kft., amelynek fő profilja vasöntvények gyártása homokformák segítségével. A látogatás során vendéglátóink különös odafigyeléssel mutatták be a használt technológiát és vezettek végig minket a teljes gyártási folyamaton. 

A másik vendéglátó cég az IGM Robotrendszerek Kft., ahol a hegesztő robotok világába kaphattunk betekintést. A bevezető előadás után, érdekes demonstrációkkal készültek, ahol bemutatták az előzőekben megismert robotok összeszerelését, programozását és működését.  

Mindkét cégnek óriási köszönettel tartozunk, hogy fogadtak minket. Előadásuk és körbevezetésük segítségével biztosították a szakkollégiumban résztvevő hallgatók szakmai és iparközpontú szemléletének előrehaladását. 

Az esemény az Emberi Erőforrások Minisztériuma NTP-SZKOLL-19-0066 kódszámú Nemzeti Tehetség Program pályázatának támogatásával valósult meg.