Győr világhírű nevezetességei – avagy beszámoló egy fergeteges hétvégéről

Szakkollégiumunk május 31-én Győrbe látogatott egy szakmai ismeretterjesztéssel ötvözött csapatépítő hétvége céljából.

Első állomásunk a Graboplast Padlógyártó Zrt. volt. A nagy hagyományokkal rendelkező cég padlóburkolat termékeit a világ öt kontinensének több, mint 100 országába szállítják. Látogatásunk során betekintést nyerhettünk a K+F laborokba, ahol az alapanyagok bevizsgálástól a próbatestek készítésén át a különféle tesztelésekig mindent bemutattak nekünk. Ezt követően a gyártósoron ezen termékek előállítási lépéseit ismerhettük meg.

Egy kalandos buszút után megérkeztünk az Audi Hungaria Zrt.-hez, ahol a multinacionális nagyvállalat mindennapjaiba nyerhettünk betekintést. Ottlétünk alatt végigkövethettük, ahogy a gyár automatizált gyártósorain fémlemezből kiindulva elkészül maga a karosszéria.Érdekes volt ekkora méretekben látni mindazt, amelyekről eddig csak tanultunk.

Este szállásunkat elfoglalva kis csapatunk elnökünk idegenvezetésével megtekintette a város látnivalóit, mint a Nemzeti Színházat, a Püspökvárat és mesélt a barokk belvárosi épületek történeteiről. Ezt követően egy helyi kézműves hamburgerezőt választottunk a vacsora helyszínéül. A napot egy hangulatos sétával zártuk a Rába partjának mentén. 

Másnapi programunk a Győr belvárosának egyik legszebb részén elhelyezkedő Rába Quelle Élménypark és Gyógyfürdőben történő egész napos pihenés és fürdőzés volt, mely remek lehetőséget nyújtott összetartó közösségünk kapcsolatainak elmélyítésére.
Ezen hétvége során számos új szakmai ismerettel és közös élményekkel gazdagodhatott tagságunk.